Sernik teściowej

Sernik teściowej

Sernik teściowej to przepis na sernik, króry zawsze wychodzi i nigdy nie zawodzi, jak to teściowa 😜

Porcje: 1

Składniki

Jak przygotować sernik teściowej?

  1. Rozdzielamy żółta od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

  2. Żółtka ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier i ucieramy aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy masło i dalej ucieramy. 

  3. Do masy z żółtek dodajemy ser i budynie (w proszku). Miksujemy na gładką masę.

  4. Do sernika dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. 

  5. Okrągłą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Wlewamy masę sernikową. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy przez 1h.

    Do tego przepisu nie polecamy używać okrągłych biszkoptów. Świetnie za to sprawdzą się zwykłe bądź kakaowe herbatniki.
  6. Po upieczeniu sernika wyłączamy piekarnik i delikatnie uchylamy drzwiczki po to, aby sernik nam nie opadł. Po ok. 30 min możemy otworzyć drzwiczki i wyjąć sernik. Po całkowitym wystudzeniu sernik wkładamy do lodówki i tam go przechowujemy. Zjadliwego!

Słowa kluczowe: sernik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

[instagram-feed]