Ciasteczka białkowe kokosanki

Porcje: 1 Czas całkowity: 30 minut Trudność: Początkujący
Ciasteczka białkowe kokosanki
Ciasteczka białkowe kokosanki pinit

Ciasteczka białkowe kokosanki

Trudność: Początkujący Czas Przygotowania 10 minut Czas Gotowania 20 minut Czas całkowity 30 minut
Cooking Temp: 180  °C Porcje: 1

Opis

Kokosanki przygotowuje się błyskawicznie szybko. Zazwyczaj umilają mi one oczekiwanie na tiramisu, ponieważ zazwyczaj piekę je z białek, które zostają mi przy przygotowywaniu tiramisu. 

Składniki

Jak wykonać zjadliwe kokosanki?

  1. Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.

  2. Dodajemy cały cukier i ubijamy aż do rozpuszczenia cukru.

  3. Dodajemy wiórki kokosowe i aromat. Delikatnie mieszamy łyżką.

  4. Formułujemy kuleczki - kokosanki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-30 min w temp. 180C do uzyskania lekko złotego koloru. 

    Aby sprawdzić czy kokosanki już się upiekły proponuję udziabać kawałek widelcem i spróbować. Kokosanki powinny być lekko suche, ale sprężyste.
Słowa kluczowe: białko, białka, kokosanki, kokos, ciasteczka białkowe

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

[instagram-feed]